Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2007

Μέχρι να πάρεις παγωτό, σε βρίσκει ο Χειμώνας


Πρόκειται για μια μουσική συνεύρεση των δυο σημαντικών τραγουδοποιών που έχουν αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια τους στην σύγχρονη ελληνική δισκογραφία. Δώδεκα τραγούδια, δώδεκα μικρές ιστορίες με έντονα κοινωνικά μηνύματα αλλά και ερωτικές στιγμές που αντικατοπτρίζουν την καθημερινότητά μας. Τα τραγούδια του δίσκου ερμηνεύουν ο Πάνος Κατσιμίχας και ο Μάνος Ξυδούς, ενώ σε δυο κομμάτια συμμετέχει ο Χάρης Κατσιμίχας, που δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη δουλειά.

Ήδη, μεταδίδονται αποκλειστικά τόσο το ομότιτλο "Μέχρι να πάρεις παγωτό" όσο και το πολύ αληθινό "Δε μας ανήκει τίποτα" που βασίζεται σε μια σύγχρονη λαϊκή ρήση, σε μουσική του Πάνου Κατσιμίχα και στο οποίο ακούγονται αποσπάσματα από ποίηση του Berlolt Brecht, Federico Garcia Lorca και κείμενο του Τόλη Φασόη.

Ο Πάνος Κατσιμίχας και ο Μάνος Ξυδούς αναφέρουν χαρακτηριστικά στο σημείωμα του δίσκου: "Αυτά τα τραγούδια, γεννήθηκαν αβίαστα, αθόρυβα και φυσικά, χωρίς να υπάρχει τίποτα προσχεδιασμένο. Τα γράψαμε σαν ένα ντουέτο ερασιτεχνών που έκανε το κέφι του".

Χαρακτηριστηκά το tracklist έχει ως εξης:

1.Δεν μας ανηκει τιποτα
2.Λαβυρινθος
3.Καπου σε ξερω
4.Μεχρι να παρεις παγωτο
5.Λευκο πουλι
6.Οτι και αν πω. θα λειπει κατι
7.Αστα να σε χαλασει
8.Ποτε δεν τραγουδησα για τον πατερα μου
9.Συνδρομο της Στοκχολμης
10.Μια τρελη ζαρια
11.Παγιδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: